Kardiolitos Klinikos

Baltijos kino dienos - Baltiske filmdager

Nok en gang har vi gleden av å invitere til baltiske filmdager, de 9. i rekken, på Cinemateket i Oslo 21.-22. oktober. Filmer fra Baltikum har virkelig fått stor oppmerksomhet de siste årene, med presentasjoner på verdens ledende festivaler, som Berlin, Karlovy Vary, Venezia, San Sebastian, Lübeck og Tallinn. Baltisk film har i flere år vært viet en egen festival i Ottawa og neste år etableres det en ny festival i New York.

I år kan vi presentere en unik samling av filmer fra regionen, bl.a. den første baltiske samproduksjonen Senecas Dag i regi av Kristijonas Vildziunas.

Nytt i år er også barne- og ungdomsfilmer fra Baltikum, som vises i samarbeid med Barnefilmfestivalen i Kristiansand, ASIFA –avdelingen i Litauen og International Animated Film Festival TINDIRINDIS samme sted.

Åpningsfilm lørdag er den prisbelønnede Melanies dagbok, et intenst og krevende drama om de sovjetiske deportasjonene, en film i stilisert svart/hvitt ikke ulik den estiske Der vindane møtes som gikk på kino her i Norge for et par år siden. Vi håper å kunne presentere teamet bak filmen før forestillingen.

Vi gjentar også vår vellykkede salgsdisk med bøker/dvd’er/plakater mens nytt i år er en liten publikumsavstemming om beste film!

 

Baltijos kino dienos - Baltiske filmdager

 

OLB info

Facebook